Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

meer weten

Campina Energie werkt met Elicio samen aan de bouw van twee windturbines in Balen

Dat er een hele tijd overheen gaat tussen de start en de realisatie van een windturbineproject lieten we jullie eerder weten. Toch zijn we verheugd onze vennoten te kunnen meedelen dat we op 5 september 2018 een samenwerkingsakkoord met ontwikkelaar Elicio hebben getekend voor de bouw van twee windturbines in Balen. De eerste stap in een proces dat ongetwijfeld nog heel wat maanden zal duren vooraleer er effectief energie wordt geproduceerd, maar wel een definitieve stap. Net als bij het Pampero project met Eneco (windturbine park Turnhout Zuid) sluiten we, nu met Elicio, een samenwerkingscontract af op basis van 20 % burgerparticipatie.
De vergunning is echter nog niet definitief toegewezen aangezien er nog beroep aangetekend werd. Voorlopig is het dus wachten op de behandeling van dit beroep.
Uiteraard houden wij u op de hoogte van de verdere evolutie in Balen.

Wees slim. Investeer in hernieuwbare energie.

Hoe vennoot worden?
Investeer mee!

Laatste Nieuws

  Eandis

  Campina Energie wil coöperatieve kapintaalsinbreng voor Eandis.
  Winsten naar China laten vloeien is de verkeerde keuze als er lokaal voldoende kapitaal voorhanden is.

  Lees meer...

  Wanneer krijgt u uw aandeelhouderscertificaat?

  Nieuwe vennoten krijgen na registratie een bevestigingsmail met het rekeningnummer waarop de waarde van de aandelen moet worden overgeschreven. In een volgende fase worden de vennoten goedgekeurd door de raad van bestuur. De raad van bestuur vergadert maandelijks. Vennoten worden dan opgenomen in het aandeelhoudersregister. Dat is uw officiële erkenning als vennoot. Daarna wordt er voor elke vennoot nog een aandeelhouderscertificaat opgemaakt. Tussen de datum dat u zich registreert en betaalt, en de datum dat u uw aandeelhouderscertificaat in de bus krijgt, kan dus een perioden van ongeveer zes weken liggen.

  Lees meer...

Volg ons op facebook

Meer info? Contacteer ons

Contacteer ons

Campona Gie

Gie Campo was huiscartoonist van de voormalige Gazet van Turnhout, een online krant met nieuws over Turnhout en de regio. Hij volgt nog steeds de lokale actualiteit op de voet en verwerkt die met een kwinkslag in zijn tekeningen.
Ook de opstart van Campina Energie was voor Gie de aanleiding van een reeks 'vernieuwende concepten' voor hernieuwbare energie. Energie waar je die niet zou verwachten ...

© Campina Energie
website|FABRIEK81