Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

meer weten

De eerste windmolens draaien

Op de terreinen van de voormalige drukkerij Proost, nu eigendom van de firma Bolckmans aan de Everdongenlaan, en bij Avery Dennison langs de Tieblokkenlaan in Turnhout draaien sinds november 2017 de twee windturbines van Pampero Wind, een gezamenlijk project van Eneco Wind Belgium en Campina Energie. Zoals eerder aangegeven participeren wij voor 20% in Pampero Wind.

Het is de eerste concrete realisatie van Campina Energie op het terrein. Onze doelstelling om geïnteresseerde Kempenaars rechtstreeks te laten participeren in hernieuwbare energie krijgt hiermee vorm.
Ondertussen zitten we aan tafel met Elicio, Ecopower en Eneco om andere windturbineprojecten te concretiseren en werken we aan de realisatie van zonnepaneleninstallaties. Wij hopen je daarover spoedig meer concrete informatie te bezorgen.

Wees slim. Investeer in hernieuwbare energie.

Hoe vennoot worden?
Investeer mee!

Laatste Nieuws

Volg ons op facebook

Meer info? Contacteer ons

Contacteer ons

Campona Gie

Gie Campo was huiscartoonist van de voormalige Gazet van Turnhout, een online krant met nieuws over Turnhout en de regio. Hij volgt nog steeds de lokale actualiteit op de voet en verwerkt die met een kwinkslag in zijn tekeningen.
Ook de opstart van Campina Energie was voor Gie de aanleiding van een reeks 'vernieuwende concepten' voor hernieuwbare energie. Energie waar je die niet zou verwachten ...

© Campina Energie
website|FABRIEK81