zonneregio zonneregio

Interessante links

Campina Energie wil zijn vennoten en andere geïnteresseerde burgers informeren over nieuwe ontwikkelingen inzake hernieuwbare energie, praktische klimaattips om zelf mee aan de slag te gaan en nuttige teksten die meer inzicht verschaffen over de klimaatveranderingen. Daarvoor kan je voortaan op deze pagina terecht.

Morgenland
De korte Nederlandse animatiefilm Morgenland (12 minuten) vertelt het verhaal over de grootste uitdaging voor iedereen in deze tijd: onze energietransitie naar 2050. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Redden we dat in die tijd? Voor welke duurzame energiesoorten kiezen we? Wat verandert er in mijn leefomgeving?
Naast de film vind je op deze knappe website ook lesmateriaal en uitvoerige achtergrond informatie. Ook van toepassing voor België. Warm aanbevolen.

www.morgenlandfilm.nl

 

De Stroomvoorspeller
Energiesparen.be, de Stroomvoorspeller is een officiële website van de Vlaamse overheid
De stroomvoorspeller laat u zien welke rol zonnepanelen en windturbines spelen in het energiesysteem van vandaag en morgen.

Hoeveel stroom produceren de zonnepanelen en de windturbines in uw gemeente, provincie en heel Vlaanderen? Volg de recentste waarnemingen op de voet en de voorspelling voor morgen.
We adviseren ook op welk uur u het beste uw machines kan aanzetten of - voor wie er al een heeft- de elektrische auto kan opladen.

https://apps.energiesparen.be/stroomvoorspeller

 

Energiebesparen met OFF ON
OFF ON is een initiatief van de FOD Economie, het Crisiscentrum en Elia. Met de steun van de energiesector brengen zij het dreigende energietekort tijdens de winter onder de aandacht. Het doel is iedereen aan te moedigen om duurzamer en verantwoordelijker elektriciteit te verbruiken, vooral in de winterperiode tussen 17 en 20 uur. Tijdens die uren is het elektriciteitsverbruik het hoogste. Op die manier dragen we er allen ons steentje toe bij om de elektriciteitsbevoorrading van ons land te verzekeren.

https://offon.be/nl

Eeklo kampioen inzake windenergie
Eeklo wil als zelfverklaarde Europese hoofdstad van de windenergie volledig zelfvoorzienend worden qua energieproductie. Binnenkort zullen er 22 windturbines staan. Kan dat dan? Waarom volgen andere gemeenten dat voorbeeld niet?

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/12/eeklo-wil-volgend-jaar-helemaal-zelfvoorzienend-zijn-qua-energie/

 

Mijn Energie
Mijnenergie.be is een website, voor 100% onafhankelijk van de energieleveranciers, die gratis zijn diensten aanbiedt aan de verbruikers. Om de diensten gratis aan de consumenten te kunnen aanbieden wordt een commissie betaald door de leveranciers voor elk contract aangegaan via de website.

www.mijnenergie.be

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81